Tickets kopen

4 Augustus

BLACKWAVE.

Koop tickets

Blackwave. is het project van de Antwerpse producer Willem Ardui en rapper Jay Walker. Het doet denken aan de vroegste, meest jazzy nummers van The Roots, aan de wereldwijze straatsoul van Mos Def en aan de slimme hiphopfunk van Pharoahe Monch of The Pharcyde. Er zit een lekkere scheut nineties in, maar de twee tillen deze heerlijk smeuïge groove live probleemloos naar vandaag.

De eerste EP, mic check, kwam uit in 2017 en werd – net als hun stomende concerten – meteen extreem goed ontvangen. Hun onvermoeibare werkethiek kreeg een duizelingwekkend momentum in 2018 met de release van hun meest impactvolle single tot nu toe. ‘Elusive’ met David Ngyah wordt instant hotshot op Studio Brussel en klopt af op meer dan 20 miljoen streams op Spotify alléén. Dit leverde hen talrijke nationale tv-optredens, meerdere nummer 1-hits, een internationale tournee en enkele MIA nominaties op. Dit zou het eerste voorproefje zijn van hun debuutalbum uit 2019, “ARE WE STILL DREAMING?”.

Meer ervaringen betekenden meer muziek. In 2020 besloot het duo naar de kosmopolitische smeltkroes van Los Angeles te trekken. De vonk waaruit blackwave. in 2016 was ontstaan vat tijdens deze 20-daagse trip naar de Amerikaanse west coast opnieuw vuur. Met hernieuwde passie, inspiratie en visie schrijft en werkt het duo aan nieuwe muziek. ‘No sleep in LA’, werd uitgebracht in september 2022.

Het album werd goed ontvangen door nationale en internationale pers en pronkte op nummer 1 in de nationale ultratop 200. De single ‘a-okay’ werd zelfs opgenomen in de soundtrack van videogame “FIFA23”

Ongelooflijk maar waar! Blackwave. geeft op vrijdag 4 augustus het beste van zichzelf op het hoofdpodium van Campo Solar!

BLACKWAVE.

Vrijdag 4 Augustus

  • 22:00
Koop tickets

Met de steun van

Tot op Campo!

© Campo Solar 2023

Design & Concept by Compagnon