Tickets kopen

Campo Solar 2023: eerste artiesten met Daan, Roosbeef, Barno Koevoet en Oproer gelanceerd!

Vertel het aan Jan en alleman

In het weekend van 4, 5 & 6 augustus 2023 gaat de zevende editie van Campo Solar door! Damme is van oudsher omringd door natuurgebieden en polders. Elk jaar worden deze velden omgetoverd tot hét gezelligste festivalparadijs

Maïs, tarwe, zonnebloemen en een kleurige bloemenweide vormen het feeëriek kader voor een multi-zintuigelijk feest. Zes podia, 85 artiesten en bloeiende natuur zijn de indegriënten van een knallend Campo weekend. Oorstrelende shows en dubbeldik feest. De intieme plekjes brengen mensen dichter bij elkaar. Kortom op en top reisgevoel, genieten van natuurpracht, de beste muziek, bijzonder eten en vooral van elkaar.

Daan, Roosbeef, Barno Koevoet & the Duijmschpijkers & Oproer bevestigden alvast hun komst naar het mooiste festival van Belgïe.

© Jimmy Kets

Met Daan op zaterdag 5 augustus heeft Campo Solar een Belgische klepper van formaat vast.
Daan & co keren terug naar hun typisch electrorock geluid voor ‘n totaal live feest. Het nieuwe album “The Ride” is dan ook op maat gemaakt van Campo Solar: knallend feest midden in de maïs.
Naast de pompende upbeat songs van de nieuwe plaat vult Daan een hele set met zijn classics, van Swedish Designer Drugs, Victory, Housewife, Exes, Icon tot The Player. Epic band dus op een epic festival!

Met de Nederlandse Roosbeef hebben we ook een hechte, strak spelende band op het programma. Hun nieuwe album ‘Zomer in Nederland’ is opnieuw een voltreffer. Roosbeef wilde een ander geluid. Ruwer. Rauwer. Nog meer rechttoe rechtaan. “Ik had heel veel naar de jongste paar platen van PJ Harvey geluisterd, en daar zat een grilligheid in die me enorm beviel. Ze klinken heel chaotisch. Het rommelt en het rammelt. Maar het was precies de organische sound waar ik naar op zoek was. Het moest zo oprecht mogelijk. Smaakvol, en niet afgelikt.” Een niet te missen show op vrijdag 4 augustus

Daarnaast kunnen we met trots melden dat Brugge (wederom) zijn muziekzonen uitzendt, want de winnaars van de Nieuwe Lichting 2023 zijn hier!
Barno Koevoet is een attitude band met een flinke portie ADHD. Live lijken ze op een bende robuuste kinderen op een sugar rush. Hun nummers zijn dan weer vlijmscherp en inventief. “Fat Scum” is hier een product van. Heel kort: Serieuze muziek met liefde gebracht. Ook fan van harde gitaren? Kom meestampen op zondag 6 augustus in de schuur van Campo Solar!

Het quartet eerste namen wordt vervolledigd door het Gentse Oproer! De band bezweert met eigenzinnige songs waarin het experiment niet geschuwd wordt. Zorgvuldig creëerde het vijftal een stijl die mijmert tussen duister en dansbaar, extatisch en herkenbaar. Vanuit hun bakermat – een oude chauffagefabriek ontwikkelt de band een aanstekelijk geluid waarop stilstaan onmogelijk blijkt. Vaak dreigend, even dikwijls sympathiek en bijwijlen melancholisch laat Oproer niemand onberoerd.

Gouden tip om te bekijken op zaterdag 4 augustus tussen de maïs van Campo Solar!

Relevante nieuwtjes

Met de steun van

Tot op Campo!

© Campo Solar 2024

Design & Concept by Compagnon