Tickets kopen

Al dansend uitkijken naar de zomer!

Vertel het aan Jan en alleman

Daar is de lente, daar is de zon. Althans, da’s de theorie. Iets meer praktijkgericht is onze line-up, die opnieuw enkele nieuwe namen mag verwelkomen. Sneeuw zullen we niet te zien krijgen op 4, 5 of 6 augustus, maar Echt!, Lander en Adriaan, Vieze Meisje en Willy Organ worden wel verwacht. En jullie natuurlijk.

Willy Organ zal op zondag 6 augustus alvast wat volk kunnen gebruiken om van zijn set vol ‘alternatieve levensliederen’ een polonaisefestijn te maken. De ongekroonde koning van het geüpdate levenslied wacht nog op de musical die Verhulst en Cooke gaan maken voor hem zoals ze voor Will Tura gedaan hebben en gaat de wachttijd opvullen met een bezoekje aan de Damse mais. ‘Laat ze maar branden’ zijn laatste album kon op lovende reviews rekenen van de vaderlandse pers en na een zomerse tour die hem langs ondermeer Pukkelpop bracht, is het nu tijd voor het echte zwaartepunt van de tour: Campo Solar! Verwacht je aan liedjes over erectieproblemen, stoverij en alles tussen in. 

Op zaterdag 5 augustus mogen we Vieze Meisje verwelkomen. Het duo, bestaande uit Maya Mertens en Alan van Rompuy (van Azerty Klavierwerken) is een beetje van alle markten thuis en dat maakt ze nogal uniek. Tenzij je nog bands kent die omschreven worden als een mix van pop, humor, performance en rave. Kortom, het gaat alle kanten uit en net dat maakt ze zo geschikt voor Campo Solar. Expect the unexpected. Alleszins, nu zijn nog het snoepje van leftfield underground, morgen mogelijks niet meer weg te branden uit de ether. Tijd dus om op de trein te springen en dan kan op het perron van Campo Solar.

Terwijl je daar dan toch bent voor Vieze Meisjes is het het ideale moment om eventjes te gaan zien waarom ECHT! nu juist een uitroepteken na hun naam zet. Voor het gemak zetten we ze weg in de hoek van de jazz, maar ze zijn veel meer dan dat. Meesurfend op de golf van de jazzrevival in ons land, met exponenten als Stuff., Commander Spoon, Nabou en nog een hoop anderen, worden ze in binnen en buitenland opgepikt. Lefto en Gilles Peterson (dé stamp of approval wereldwijd) pikten ECHT! al op en met hun mix van beats en jazz zijn ze een van de hipste snoepjes in de pot. Hun eerste echte album wordt verwacht na de zomer, wat op zich geen probleem is. Meezingen zat er toch nooit echt in met ECHT!, mee dansen des te meer. Het geeft de Campo Solar bezoeker zelfs een gouden kans om voor te zijn op de hype en over drie jaar te zeggen “oh, ECHT!, die heb ik nog gezien in een maisveld.” 

En als laatste van deze batch namen voor vandaag hebben we nog Lander en Adriaan. Nu Lander Gyselinck weer eventjes buiten mag spelen van mama Stuff. en papa ZG, is daar plots weer zijn maatje Adriaan Vandevelde om mee te ravotten in de velden. Ongeveer alles wat Gyselinck de voorbije jaren aangeraakt heeft is veranderd in goud en dit project is geen uitzondering. Met Adriaan maakt Lander muziek die geschikt is voor de zwoele zomer. ‘Lander en Adriaan’, het gelijknamige debuutalbum zal tegen de zomer een jaar oud en nog niets aan urgentie of kracht hebben ingeboet. Hun meeslepende drumritmes, hitsige beats, de muur van synths maken en de onnavolgbare wisselwerking tussen beide heren van dit project een graag geziene gast op het podium. En dus ook in onze schuur op vrijdag 4 augustus! 

Relevante nieuwtjes

Met de steun van

Tot op Campo!

© Campo Solar 2024

Design & Concept by Compagnon