Tickets kopen

Campo Solar & Tete Pressée: na festivalparadijs nu ook culinair paradijs!

Vertel het aan Jan en alleman

Campo Solar stelt nieuwe restaurantformule voor in samenwerking met Tête Pressée.

In het weekend van 4, 5 en 6 augustus strijkt de zevende editie van Campo Solar neer tussen de akkers van Damme, een festival dat volledig in het teken staat van beleving. Met de feeërieke omgeving van maïs- en tarwevelden en kleurige bloemenweides dompelt Campo Solar je helemaal onder in een Zuiderse sfeer. 

De polderomgeving vormt de idyllische achtergrond voor meerdere muziekpodia, met daarnaast tal van gezellige plekjes om te relaxen. Nieuw dit jaar is de restaurantformule in samenwerking met Tête Pressée, dat zijn open keuken naar de festivalweide brengt. Chef Pieter Lonneville zorgt voor een gastronomische beleving op hoog niveau met de beste dagverse seizoensgerechten en dat aan een gedekte tafel met écht servies. Wat ontstond als een zot idee, wordt deze zomer werkelijkheid: een culinaire beleving van topkwaliteit pal in de maïsvelden. De keuze van Campo Solar voor Tête Pressée is niet toevallig. Beide staan voor genieten, kwaliteit en lokaal.

Culinaire beleving

Naast de vertrouwde eetstandjes in het fooddorp is er dit jaar op Campo Solar voor het eerst ook een heus ‘Restaurant Tête Pressée’. Daarmee zorgen Campo Solar en Tête Pressée ook voor een ultieme restaurantbeleving. Dat betekent een prachtig aangeklede setting, smaakbommen op je bord, bediening aan tafel en echte borden en glazen. “De keuze voor Tête Pressée als partner lag voor de hand. Ze werken al van in het begin met lokale boeren en leveranciers en keren terug naar de essentie van lekker eten”, aldus de organisatie. Dat sluit volledig aan bij (respect voor) het landelijke kader, de nadruk op genieten en echte kwaliteit waarvoor ook Campo Solar bekend staat. Pieter is tevens geboren op een boogscheut van het festival. Hij komt letterlijk koken in zijn achtertuin.

Carte Blanche 

In de open keuken kunnen tafelgasten chef Pieter Lonneville à la minute zijn topgerechtjes zien bereiden. Wie mee aanschuift kan kiezen tussen optie vlees, vis of veggie. Chef Pieter Lonneville kreeg van de organisatie carte blanche en verwent restaurantgangers met een creatieve, evenwichtige menu. Tickets zijn beschikbaar in voorverkoop via de ticketshop op www.camposolar.be en ter plaatse. De plaatsjes zijn beperkt. 

De lunchformule met drie gangen (voor-, hoofdgerecht en dessert) start om 13 uur, een uur voor de opening van het festival waardoor je rustig kunt tafelen en daarna vlot de wei op raakt. De echte restaurantbeleving dus, maar zonder de festivalsfeer te verstoren. Dat wil ook zeggen: eten in alle comfort, overdekt en beschut tegen regen of zon. Dineren kan tussen 17 en 23 uur met het hoofdgerecht, en de keuze om een extra gerecht (oesters of hartige eclairs) en/of een dessert aan het menu toe te voegen. 

Food Line-up

Lunchformule (13 – 14.30u) € 50

half dozijn Bretoense oesters / 2 hartige eclairs,

entrecote ‘normande’ / gebakken pladijs / geroosterde romeinse sla, oude kaas
lauwe aardappelsalade en gemarineerde ‘rose de Bern’ tomaten

vers bladerdeeg, framboos, vanille

– Diner (doorlopend tussen 17 en 23u) € 24 in voorverkoop of € 27 ter plaatse.

entrecote ‘normande’ / gebakken pladijs / geroosterde romeinse sla, oude kaas
lauwe aardappelsalade en gemarineerde ‘rose de Bern’ tomaten

Relevante nieuwtjes

Met de steun van

Tot op Campo!

© Campo Solar 2024

Design & Concept by Compagnon