Tickets kopen

Vier keer prijs op Campo Solar!

Vertel het aan Jan en alleman

Zoals de maïs uit de grond schiet, zo blijven er namen komen die de affiche van Campo Solar mee kleur geven. Vandaag stellen we nog eens vier bands aan jullie voor die het mooie weer komen maken op 4, 5 en 6 augustus. Met gepaste trots kunnen we aankondigen dat Kids With Buns, KTRM, Poldoore en Ventilateur zullen afzakken naar Damme!

En daar zijn we best fier op. Want vorig jaar stond de Brugse Campo Solarbezoeker nog voor het dilemma om of een ticketje voor het zomerste festival van Vlaanderen te kopen of naar het jonge wolvinnen van Kids With Buns te gaan luisteren op Moods in de Brugse binnenstad. Een hartverscheurende keuze en wie hen dus vorig jaar heeft moeten missen, komt nu wel aan zijn trekken. Kids With Buns heeft ondertussen ook niet stilgezeten en komt gewapend met nieuwe muziek af. De recent verschenen single ‘Bathroom floor’ is de voorbode van een nieuw album dat dit jaar nog zou verschijnen en die belooft alvast veel goeds. 

Hoewel Amber en Marie nog aan het begin van hun carrière staan, zijn de adelbrieven overtuigend. Winnaar van de Nieuwe Lichting van Studio Brussel, op één in de Afrekening, het gezicht en vooral het geluid van de hulplijn tegen seksueel geweld en wereldwijd een gigantische hoeveelheid streams achter hun naam staan. Hebben we hier met de volgende grootse Belgische gitaarband te maken? Kom het vooral zelf zien en horen op 5 augustus.

Alle lofbetuigingen aan Kids With Buns ten spijt kunnen ze nog lang niet tippen aan de streamsaantallen van de Leuvense Poldoore. De producer vist in verschillende vijvers, gaande van hiphop en rap tot reggae en funk, althans volgens het gerenommeerde beatport. Zijn naam en faam stoppen niet aan onze landsgrenzen maar gaan wereldwijd. Getuige daarvan is zijn contract met Cloud Busted uit Los Angeles en zijn shows aan de andere kant van de oceaan.

Vorig jaar imponeerde hij met zijn album ‘Soft focus’ en wie graag snuistert in muziekreleases kan helemaal wildgaan op zijn bandcamp, waar er releases zijn die focussen op legendarische hiphopproduers als J. Dilla en Nujabes. Zelden leken beats en sferen zo geschikt voor de zwoele sfeer die de avond in de Tempel van Campo Solar zo zal kenmerken. 

En last but not least: twee lokale helden. Zowel Ventilateur en KTRM hebben hun roots in de stevige Brugse klei en mogen dan logischerwijs niet ontbreken op onze affiche. Met Ventilateur heeft onze trouwe fan al eens kennisgemaakt, want zij verzorgden in de tijd het voorprogramma van Portland, tijdens de beruchte covidzomer. Een blij weerzien dus met Soenens, Stalpaert en Hollevoet en als we een beetje kennen, kunnen we al voorspellen wat we zullen krijgen: een wervelende show die zich neerplant op het snijpunt van jazz en rock, met een tomeloze energie en gedurfde composities, te bewonderen in de schuur!

Eveneens gedurfde composities zullen te vinden zijn bij KTRM, die zich toelegt op het eerder elektronische gedeelte van het muziekspectrum. Of om een maïskolf een maïskolf te noemen: hardcore techno. Met komende tijd nog gigs in Frankrijk, Engeland en Duitsland is zijn naam en faam West-Vlaanderen al lang ontgroeid. Met nummers als ‘Purple fucking head’ en ‘Baldboy’ lijkt er al iets van zijn act de presence van zijn mysterie ontdaan, maar verwacht je vooral aan een pompende, niets ontziende set op Campo Solar!

Relevante nieuwtjes

Met de steun van

Tot op Campo!

© Campo Solar 2024

Design & Concept by Compagnon