Tickets kopen

BIJ GEBREK AAN ECHT ZOMERWEER ALVAST ECHT ZOMERNIEUWS!

Vertel het aan Jan en alleman

Van Frank komt het zeker al niet meer, van Sabine, Bram of Jacotte lijkt het ook niet meteen te komen, dus doen wij het maar: goed nieuws over de zomer brengen. En in deze editie van de goednieuwsshow vinden we opnieuw vier nieuwe namen terug die de affiche van Campo Solar mee kleur zullen geven! Een warm welkom dus aan Omar Dahl, Red D & Lady Linn, Gaäl en Dans Dans!

Omar Dahl speelt ten dans onze elektronische dance-stage en dat mag best letterlijk genomen worden. Het viertal brengt een mix van elektronische muziek met de nodige Arabische- en Balkaninvloeden. Wie het in Keulen hoort donderen kan zich alvast naar zijn favoriete streamingplatform begeven, want het lijkt alsof er iets in de pijplijn zit bij Omar Dahl. Na hun felgesmaakte EP ‘Where we left’ van vorig jaar, lieten ze dit jaar al twee puike singles op ons los. ‘Zephyr’ en ‘K’ami’ zijn hopelijk de voorbode van die langverwachte langspeler. Wie hun recente doortocht in Mexico gemist heeft (iedereen waarschijnlijk, maar hoeveel bands van de affiche spelen aan de andere kant van de oceaan?!) komt dus bij ons aan zijn trekken! 

Wie Lady Linn zegt, zegt The Magnificent Seven. Behalve Red D. Als die Lady Linn hoort, is het omdat hij haar als zangeres meeneemt wanneer hij houseplaten draait. Van hier tot in Ibiza en dat al ongeveer een twintigtal jaar lang. In 2012 scoorden ze zelfs een wereldwijde househit met ‘It’s you’, een cover van E.S.P.. En voor de songfestivalfans, wie in de krochten van Youtube duikt, kan daar een stukje van een Tomorrowlandshow met Gustaph vinden. Om maar te zeggen dat een set van Red D. en Lady Linn altijd een heuse beleving is. Ze gaan er prat op om spontane DJ sets te doen, wat dat dan ook moge zijn. Als je het ons vraagt: dik feest. En alleszins geen ‘I don’t wanna dance’ vibes op de Tempel!

Gaãl is ondertussen een graag geziene gast op je favoriete festival. Als een van de vaandeldragers van de Brugse techno mag hij uiteraard niet ontbreken. Wie hem vorig jaar al aan het werk zag weet wat hij mag verwachten: pompende beats en een technogeluidsmuur van jewelste. Ondertussen zat Gaãl allerminst stil. Zo liet hij tracks als ‘Paradigm’, ‘Expanse’ en zette hij de keet al in vuur in vlam op de Kollektiv avonden in Brugge met oa. Bjarki. Adelbrieven waarmee je al eens thuis kan komen en zeker bij ons in de maïs. Wat toch altijd een beetje thuiskomen is.

Als laatste krent in deze pap hebben we nog Dans Dans. De band rond duizendpoot Bert Dockx is notoir moeilijk te catalogeren. Is het jazz, rock dan wel roots? Is het een beetje van alles? Wie zal het zeggen. Wat maakt het uit? Zo veel vragen. Gelukkig hebben we geen behoefte aan antwoorden. Want de muziek, die spreekt voor zich. Met ‘6’ bracht de band vorig jaar toepasselijk hun zesde album uit en het internet leert ons dat die gemiddeld met een acht op tien ferm geprezen werd. En terecht als je het ons vraagt.

Want Dans Dans weet altijd te ontroeren. Melancholische klanken, technisch meesterschap en sfeerschepperij die zijn gelijke niet kent, het zijn kenmerken van hun albums, maar evenzeer van hun fenomenale liveshows. De band kan teren op een oerdegelijke livereputatie. Dat zeggen wij niet alleen, maar ook Dansende Beren, Democrazy, de AB en Indiestyle. Kwestie van een aantal onafhankelijke experts in te schakelen. Alleszins, wie dus zachtjes en langzaam omver wil geblazen worden, is bij ons aan het goede adres!

Tickets: https://camposolar.be/praktisch/tickets/

Relevante nieuwtjes

Met de steun van

Tot op Campo!

© Campo Solar 2024

Design & Concept by Compagnon