Tickets kopen

Re-rechoque! Shameboy is terug!

Vertel het aan Jan en alleman

Groot nieuws, want Campo Solar presenteert een ware parel uit de Belpopgeschiedenis, al is het in feite een Nederlander! Maar goed, wat maakt dat ons uit, want ondertussen is Luuk Paul Cox, aka Shameboy, al lang een van ons. Zijn geboortestad mag dan Kerkrade zeggen, zijn muziek zegt ontegensprekelijk Belgïe. En dus zijn we zeer blij om na een goed decennium relatieve stilte Shameboy eindelijk te kunnen aankondigen!

Het mag dan een goed decennium geleden zijn dat Shameboy op zijn (voorlopige) toppunt was, zo voelt het alleszins niet aan. Toen was er geen ontsnappen aan Shameboy. Radiohits? Check! Straffe platen? Check! Uitmuntende livereputatie? Vraag dat maar aan Rock Werchter, die hen tweemaal optrommelde om respectievelijk Chris Cornell en Wolfmother te vervangen. En wie die drie categorieën tegelijk wil afvinken, verwijzen wij graag door naar ‘Live at the Marquee’ op je favoriete streaming app.

Maar zelfs tien jaar na de glorietijd van Shameboy, blijft de muziek staan als een huis. Het project van Cox is een kind van de internationaal geroemde Belgische elektronische scene. Met als voornaamste wapenfeit ‘Rechoque’, nog altijd een vaste klant in de playlist van Studio Brussel en ‘The greatest switch’. Daarnaast mogen ‘Hi, lo and in between’ en ‘Heartcore’ probleemloos bij de beste elektronische albums van het land gerekend worden en zit ‘808 state of mind’ daar niet ver achter. 

Maar na 2010 kwam de relatieve stilte. Cox bekwaamde zich in werken voor anderen en deed dat met verve. Admiral Freebee, Intergalactic Lovers, Stromae, Loïc Nottet en de Compact Disc Dummies deden allemaal beroep op zijn kunsten. En de lijst is nog een stuk langer! Allemaal indicaties van het immense talent van Cox.

Anno 2023 is het echter weer tijd om zelf in de spotlights te staan. En wie wil schitteren in het mooiste licht, is op zijn plaats op onze line-up! En dus presenteren wij op zaterdag 5 augustus, met gepaste (erg veel) trots: Shameboy! Tijd voor de re-Rechoque!

Relevante nieuwtjes

Met de steun van

Tot op Campo!

© Campo Solar 2024

Design & Concept by Compagnon